מזון מהלב, החופש לאכול

השתמשתי באורז בסמטי מלא, אך ניתן להחליף בכל סוג דגן מלא אחר.אורז בסמטי מלא עם כרישה, גזר ואפונה

רכיבים:

כוס וחצי אורז מלא (שהושרה וסונן ממי ההשריה – מקצר זמני בישול ובריא יותר).

1 כרישה קצוצה לעיגולים

חצי בצל קצוץ

גזר מגורד בפומפיה

כוס אפונה קפואה, שהופשרה

שמן זית

חצי כפית

פלפל אנגלי – לא חובה

חצי כפית כמון

רבע כפית קינמון – לא חובה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

3 כוסות מים

הכנה:

– לחמם את שמן הזית בסיר, ולטגן את הבצל הקצוץ והכרישה עד שהופכים לשקופים.

– להוסיף את האורז עם מעט מלח ותבלינים, ולערבב.

– להוסיף את המים, להביא לרתיחה. כשרתח, לכסות את הסיר ולבשל כ- 7 דקות על אש בינונית.

– להוסיף את הגזר המגורד ואת האפונה. לערבב היטב, ולהוסיף נוזלים במידת הצורך.

– לבשל על אש בינונית עד עשייה מלאה של האורז.