מזון מהלב, החופש לאכול
גריסי פנינה וסלק לפני ערבוב

לפני ערבוב בצבעים משמחים

גריסי פנינה הם למעשה שעורה שעברה עיבוד – הוסרו ממנה הקליפה והנבט. יחד עם זאת לאנשים מסויימים גריסי הפנינה קלים יותר לעיכול (בעיקר לאחר השרייה – מומלץ!). יש בהם ויטמיני בי, מגנזיום, ברזל, אבץ ועוד שלל מינרלים חיוניים. תוספת הסלק תצבע אותם בורוד. במתכון זה הסלק מתווסף לגריסים המבושלים לקראת סוף הבישול. אם תבחרו לבשל את הסלק יחד עם הגריסים בבישול ממושך יותר, תקבלו צבע כתמתם. בכל מקרה הטעם מתקתק וטעים, ובהחלט משביע.

רכיבים:

כוס וחצי גריסים מושרים לשעתיים לפחות ומסוננים ממי ההשריה (מומלץ!)

כ- 3 כוסות מים

בצל בינוני קצוץ

3-4 שיני שום

גריסי פנינה בסלק

מתערבבים לורוד טעים ומשמח

סלק קטן קלוף ומגורד בפומפיה

שמן זית / קוקוס בכבישה קרה

מלח, פלפל, כורכום ו/או כמון

הכנה:

לחמם מעט שמן בסיר ולטגן בצל ושום. להוסיף את גריסי הפנינה ואת התבלינים ולטגן קלות תוך ערבוב (טיגון קצר זה ימנע מהגריסים להפוך לדייסתיים). להוסיף מים, להביא לרתיחה כשהמכסה פתוח. להנמיך אש, לכסות את הסיר ולבשל עד ריכוך. לקראת סוף הבישול להוסיף את הסלק, לערבב ולבשל עוד כחמש דקות.

בתמונה: מוגש עם לביבות עדשים כתומות