מזון מהלב, החופש לאכול

מנה עיקרית טיבעונית ונטולת גלוטן.

כמות: 6 – 3 מנות

רכיבים:

3 דלעת ערמונים (קטנה ,ירוקה בדר"כ), חצויות ונקיות מהגרעינים.

כוס וחצי קינואה מבושלת במים / בציר ירקות

1 בצל גדול קצוץ

4- 3 שיני שום כתושות

כוס פטריות שמפיניון או 2 פורטבלו גדולות, קצוצות

2 חופני תרד קצוצים (לחילופין אפשר להשתמש בפטרוזיליה / כוסברה ושמיר)

1 כוס צנוברים ( או אגוזי מלך קצוצים),  קלויים קלות

שמן זית כבישה קרה

קינמון – לא חובה

מלח ופלפל שחור

הכנה:

– לחמם תנור לכ- 180 מעלות.

– לצפות את חצאי הדלעת במעט שמן זית (אפשר גם שמן קוקוס), ולאפות את הדלעת עד ריכוך קל מאוד (לשים לב לא לאפות יותר מידי).

– לטגן בצל עד ששקוף, להוסיף את השום הכתוש ולערבב, להוסיף את הפטריות הקצוצות ולבשל עד שהפטריות משחימות.

– להוסיף את עלי התרד (או את העלים האחרים שבחרתם להשתמש בהם), ולרכך אותם קלות תוך עירבוב.

– ערבבו היטב את תערובת הבצל, התרד והפטריות + הצנוברים או אגוזי המלך הקצוצים יחד עם הקינואה המבושלת.

– הוסיפו תבלינים לפי טעמכם.

– מלאו את הדלעות בתערובת הקינואה שיצרתם.

– לאפות בתנור לעוד כ- 10 דקות, עד שהדלעת מתרככת דיה.

בתאבון!