מזון מהלב, החופש לאכול

ירקות מוקפצים בסויה וסילאן עם פסטת אורז ושעועית שחורה

רכיבים:

שמן קוקוס / זית בכבישה קרה

חצי בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 פטריות פורטבלו (יער) או 8 פטריות שמפניון קצוצות גס

2 קישואים חתוכים לקוביות

2 גזרים חתוכים לקוביות או לעיגולים בעובי של כחצי ס"מ

כוס וחצי גרגרי תירס קפוא

כרבע כוס מים

4 כפות רוטב סויה אמיתי

2-3 כפות סילאן טבעי ללא תוספות סוכר

פלפל שחור

מעט (בערך כף) לימון סחוט – לא חובה

הכנה:

לחמם סיר שטוח או ווק עם שמן קוקוס / זית. לשים את הבצל הקצוץ ולערבב כ- 2 דקות. להוסיף את השום ואת הפטריות, ולטגן תוך ערבוב כ- 4 ד'.

להוסיף את הגזר, לערבב כדי שיתרכך קלות. להוסיף את הקישוא ואת גרגרי התירס, ולהמשיך לערבב למיזוג הטעמים.

להוסיף את רוטב הסויה, הסילאן ושאר התבלינים.

לערבב היטב ובמידת הצורך להוסיף מעט מים על מנת לזרז את אידוי וריכוך הירקות.

איך יודעים שמוכן? הגזר רך אך לא "דייסתי" (א- דנטה), הקישוא רך כך שמזלג נכנס בו בקלות.

בסיר נפרד להכין את פסטת האורז לפי הוראות היצרן.

בסיר נפרד להכין את השעועית השחורה בבישול בסיסי

* ניתן לערבב את הפסטה עם הירקות המוקפצים והשעועית בצלחת אחת (כמו בתמונה). לחילופין, אפשר לא לערבב את הכל, ולהגיש בנפרד על הצלחת.

* חובה להגיש באהבה.

לבריאות ובתאבון!