מזון מהלב, החופש לאכול

אפשר להכין כממרח, ואפשר רק לבשל את גרגרי החומוס היבשים, ללא שאר התוספות שבמתכון, ולהקפיא במנות.

רכיבים:
4 כוסות חומוס שהושרה במים לפחות 24 שעות, הונבט ובושל (אם לא הספקתם, השתמשו בשקית חומוס קפוא)
1 כוס טחינה גולמית מלאה
מיץ מלימון שלם
מים- לפי המרקם הרצוי- להתחיל מכ-3/4 כוס.
מלח גס "הארץ" או אטלנטי – לפי הטעם

הכנה:
במידה ואתם רוצים ממרח חומוס:

להכניס את כל הרכיבים לבלנדר או למעבד המזון, ולערבל עד לקבלת מרקם רצוי.
ככל שיהיו יותר מים, כך יצא דליל יותר. לחילופין אפשר להשאיר את הממרח גרגרי עם פחות מים.

בהגשה: להזליף שמן זית מכבישה קרה, יחד עם פטרוזיליה קצוצה / פפריקה מתוקה / כמון / זעתר / סומק / גרגרי חומוס שלמים / צנוברים.

* כשמכינים כמות גדולה שתספיק לשימוש במשך 3 ימים, לא מוסיפים שמן זית בעירבול הרכיבים מהסיבה שהוא גורם לחומוס לקבל מרקם קשה יותר כאשר הוא נמצא במקרר. אם מכינים כמות לשימוש מיידי, אפשר לערבל יחד עם שמן זית. אם מתכוונים לשמור במקרר, הוסיפו את השמן בהגשה.