מזון מהלב, החופש לאכול
  • רכיבים:מרק אפונה טעים
  • 500 גר' אפונה יבשה
  • 1 כפית זרעי כוסברה (לא חובה, אבל מוסיף הרבה טעם)
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 3 שיני שום חתוכות
  • 1 כפית: קארי, כורכום, כמון, קינמון
  • 1 בטטה קלופה וחתוכה
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים
  • רבע צרור כוסברה
  • רבע צרור פטרוזיליה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • כ- 3  ליטר מים

הכנה:
* יש להשרות את האפונה היבשה במשך שעה לפחות. ככל שהאפונה מושרית ליותר זמן, כך בישול המרק יעשה מהיר יותר.
בסיר המרק לחמם מעט שמן זית עם 3 כפות מים.
לטגן את הבצל הקצוץ, השום וזרעי הכוסברה עד שהם מפיצים ניחוחות.
להוסיף את שאר התבלינים (חוץ מהמלח והפלפל), ולערבב היטב.
לשפוך את האפונה (מסוננת ממי ההשרייה) ולערבב היטב.
לקצוץ את העלים (סלרי, פטרוזיליה, כוסברה), ולחתוך את הבטטה – להוסיף את הכל לסיר המרק.
להוסיף את המים, לערבב ולהביא לרתיחה.
לכסות את הסיר ולבשל על אש נמוכה כשעה וחצי – שעתיים עד שהאפונה מתרככת לגמרי.
* אפשר לטחון את המרק עם רכיביו למרקם חלק יותר.