מזון מהלב, החופש לאכול
  • רכיבים:מרק אפונה עם עוף וירקות
  • 2 כוסות אפונה יבשה חצויה שהושרתה שעה לפחות.
  • 4 שוקי עוף אורגני
  • בצל בינוני
  • 4 שיני שום קלופות
  • שומר בינוני
  • 3 גזרים קלופים
  • 4 גבעולי סלרי על עליהם
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית פלפל אנגלי
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית קינמון
  • כפית הל טחון
  • מלח אטלנטי גס לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • מים כ- 4 ליטר
  • הכנה:
  • בסיר המרק לחמם 2 כפות שמן זית.
  • לקצוץ את הבצל, ולטגן עד שנעשה שקוף. לקצוץ את שיני השום ולהוסיף לסיר, לערבב עם הבצל ולטגן יחדיו.
  • להוסיף לסיר את התבלינים ולערבב היטב.
  • לחתוך את הסלרי, לחתוך את הגזרים הקלופים, לחתוך את השומר לפרוסות.
  • להוסיף את הירקות החתוכים ואת שוקי העוף לסיר המרק ולערבב את הכל למשך כ- 4 דקות.
  • לסנן את האפונה ממי ההשריה, להוסיפה לסיר ולערבב היטב כ- 3 דקות.
  • להוסיף את המים עד כיסוי מוחלט. רצוי שכמות המים תעלה על תכולת הסיר גם בגובה (מים כ- 3 ס"מ מעל גובה תכולת הסיר).
  • להביא לרתיחה. לערבב, להוריד את גובה הלהבה לנמוך ולבשל במשך כשעתיים – שעתיים וחצי
  • עד שהאפונה רכה לגמרי, ושוקי העוף מתפרקים בתוך המרק.