מזון מהלב, החופש לאכול

מרק מהיר הכנה, טעים ובריא, מהמטבח האסייתי.מרק מיסו וירקות

מיסו מגיע בצורת משחה. אפשר להשיג אותו בחנויות טבע. לרוב יש שני סוגים – האחד לבן שעשוי מאורז, סויה, מלח, מים ויש לו טעם עדין. השני חום ויש לו טעם חזק יותר.

מיסו עשוי מפולי סויה מותססים, לעיתים משולב עם שעורה או אורז חום ומלח. ההתססה של הסויה הופכת אותה למצויינת עבור מערכת העיכול בזכות החיידקים הטובים שנוצרו בה, ולחיזוק הגוף כולו מבחינת ספיגה נוחה של חלבונים, ויטמינים ומינרלים.

ביפן מרק מיסו הוא ארוחת בוקר שגרתית. היחס הוא כף מיסו על כוס וחצי מים.

הגרסא הפשוטה ביותר היא להרתיח כוס וחצי מים, ולהוסיף כף מיסו. להמיס ולשתות.

ניתן גם לבשל מעט במים הרותחים: פטריות (רצוי שיטאקי), קוביות טופו, גזר חתוך לקוביות קטנות, פלפל אדום קצוץ ולבשל עד ריכוך קל של הירקות. בתום הבישול להוסיף חופן נבטים. להמיס את המיסו בקערית קטנה עם מעט מנוזלי המרק על מנת שלא יווצרו גושים, ואז להוסיף לסיר המרק.

אפשרות 2 – להכין מרק ירקות ו/או עוף כפי שאתם אוהבים וללא אבקות מרק. בתום הבישול להוסיף על כל קערה כ -1 כף מיסו, ולערבב היטב עד שיימס.