מזון מהלב, החופש לאכול

עדשים כתומותרכיבים:

חצי כפית זרעי חרדל

חצי כפית זרעי כוסברה

חצי כפית זרעי כמון

שמן זית

בצל בינוני קצוץ

3 שיני שום פרוס

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים

3 גזרים קלופים וחתוכים

בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות

3.5 כוסות עדשים כתומות (רצוי להשרות לפני ההכנה, לא חובה)

מלח, פלפל שחור

הכנה:

לחמם בסיר שמן זית. להוסיף את הבצל והשום ולטגן קלות. להוסיף את זרעי התבלינים (מלבד המלח והפלפל) ולטגן תוך ערבוב שלא ישרפו.

להוסיף את הגזרים, תפוחי האדמה והבטטה ולערבב.

להוסיף את העדשים ולערבב.

למלא במים עד כיסוי ועוד קצת – ככל שמתבשל המים מתאדים ואולי יהיה צורך להוסיף מים. תלוי במידת הסמיכות הרצוייה.

לתבל עם מלח ופלפל לפי הטעם.

לבשל עד ריכוך מלא של הירקות והעדשים.

חובה להגיש ולאכול באהבה 🙂