מזון מהלב, החופש לאכול
  • רכיבים:מרק עדשים חומות
  • 3 כוסות גדולות של עדשים חומות, שהושרו לפחות שעה, מסוננות ממי ההשריה.
  • 6 פטריות שיטאקי טריות או יבשות (יבשות יש להשרות במים ל- 20 דקות לפחות) – לא חובה אך מוסיף.
  • חצי בצל בינוני
  • 2 עגבניות
  • קוביית ג'ינג'ר בגודל של כ 2 ס"מ -לא חובה
  • 5 שיני שום
  • כף כמון (או לפי הטעם)
  • כף כורכום (או לפי הטעם)
  • כפית קינמון (או לפי הטעם)
  • כפית גדושה קארי (או לפי הטעם)
  • מלח אטנלנטי לפי הטעם
  • שמן זית
  • בערך 4 ליטר מים
  • הכנה:
  • בסיר גדול לחמם מעט שמן זית.
  • לקצוץ את הבצל ולהכניס לתוך הסיר לטיגון קל.
  • לגרד לתוך הסיר את שיני השום ואת הג'ינג'ר, ולערבב יחד עם הבצל לטיגון קל.
  • להוסיף את התבלינים (חוץ מהמלח), ולערבב יחד עם תוכן הסיר.
  • לגרד את העגבניות לתוך הסיר ולערבב היטב.
  • לחתוך את הפטריות ולהוסיף לתוכן הסיר, לערבב.
  • (אם השתמשת בפטריות שיטאקי מיובשות, והשרת במים, כדאי להוסיף לסיר גם את מי ההשרייה)
  • להוסיף את העדשים, לערבב מעט עם העגבניות, ולהוסיף את המים.
  • לבשל במשך כשעתיים וחצי, עד לריכוך מלא.

מומלץ להגיש עם פטרוזיליה קצוצה מעל, ופיסת לימון כדי לסחוט לתוך קערת המרק.