מזון מהלב, החופש לאכול
עוגת גזר ותבלינים עם ציפוי קרם קוקוס

עוגת גזר ותבלינים עם ציפוי קרם קוקוס

מבוססת על המתכון המצויין הזה עם שינויים קלים שלי.

5 גזרים קלופים ומגוררים דק

חצי כוס סילאן ללא תוספות סוכר

חצי כוס שמן קוקוס כבישה קרה

3 ביצים

כוס וחצי קמח מלא

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

חצי כף קינמון

1/2 כפית גינג'ר טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט

חומרי הציפוי – קרם/ קצפת קוקוס (לא חובה):

קרם קוקוס – לקרר למשך לילה במקרר

תמצית וניל

הכנה:

להקציף למשך כשתי דקות את השמן עם הסילאן

להוסיף את הביצים ולהקציף עוד כשלוש דקות.

בקערה נפרדת לערבב את כל החומרים היבשים מלבד הגזר.

להוסיף את החומרים היבשים לתערובת הביצים, השמן והסילאן שבמקסר ולערבל לבלילה אחידה.

להוסיף את הגזר המגורר דק, ולערבב היטב לבלילה אחידה.

להעביר לתבנית קוטר 24 ס"מ או אינגליש קייק רחבה.

לאפות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

הכנת הציפוי: קרם הקוקוס צריך לשהות במקרר לילה שלם על מנת שהמוצקים השומניים, מהם תכינו את הקצפת, יופרדו מהנוזלים. בעזרת כף להוציא את שומן הקוקוס (החלק המוצק). את הנוזלים אפשר לשמור להכנת שייק פירות או לשתות כפי שהם.

לשים את מוצקי הקוקוס בקערת המיקסר, להוסיף כחצי כפית תמצית ןניל ולהקציף במשך כ- 7= 10 דקות, עד שנוצרת קצפת יציבה.

לצנן את העוגה ולמרוח עליה את הקצפת.

לשמור במקרר.

עוגת גזר ותבלינים ללא הציפוי

עוגת גזר ותבלינים ללא הציפוי