מזון מהלב, החופש לאכול

עוגה קייצית, מזינה ובריאה, ללא קמח וסוכר מעובד, פרווה.עוגת יום הולדת גלקטי לשחר

קרם השוקולד של העוגה יכול לשמש כממרח שוקולד בפני עצמו.

לא להיבהל מרשימת שלבי ההכנה! זה מהיר וקל. צריך מעבד מזון ומיקסר.

רכיבים לבסיס העוגה (כ- 10 ד' הכנה):

חצי כוס פיסטוק לא קלוי

חצי כוס שקדים לא קלויים

12 תמרים זן מג'הול מגולענים

2 כפות אבקת קקאו טבעית ללא סוכר ותוספות

רכיבים לקרם/קצפת הקוקוס (כ- 7 ד' הכנה):

פחית או קרטון של קרם קוקוס טבעי וללא תוספות, ששהתה במקרר לילה שלם (על מנת שתהיה יכולת להפריד את המוצקים השומניים ממי הקוקוס) . לא לנער כשמוציאים מהמקרר!

מעט תמצית וניל

רכיבים לקרם שוקולד (כ- 4 ד' הכנה ואפילו פחות):

4 כפות חמאת שקדים טבעי ללא תוספות

3 כפות שמן קוקוס כבישה קרה

4 כפות סילאן ללא סוכר

2 כפות אבקת קקאו טבעית

מעט תמצית וניל

מעט מים

שלבי ההכנה:

1. מכינים את הבסיס: לטחון במעבד מזון את השקדים והפיסטוקים עד שיווצרו פירורים, להוסיף את התמרים ואבקת הקקאו ולטחון פעם נוספת עד שתהיה עיסה אחידה. לשטח על תבנית ולשים במקרר.

2. מכינים קצפת מחלב הקוקוס: עם כף להוציא את שומן הקוקוס (החלק המוצק) שהצטבר למעלה. את הנוזלים אפשר לשמור להכנת שייק פירות או לשתות כפי שהם.

לשים בקערת המיקסר, להוסיף מעט תמצית וניל, ולהקציף במשך כ- 7 דקות, עד שנוצרת קצפת יציבה.

למרוח על שכבת הבסיס של העוגה ולהחזיר למקרר.

3. מכינים קרם שוקולד: לערבב היטב את רכיבי הקרם, להכניס לשק זילוף עם צנטר כדי לצייר על העוגה.

אני אוהבת לשמור את העוגה במקפיא, מה שנותן לה תחושה של "עוגת גלידה". אפשר גם לשמור במקרר, אבל אז היא רכה יותר.

* קצת על הציור שציירתי על העוגה: הסמל "רוח קוסמית לבנה", טון 13, לפי תורת המאיה. הסמל של הבן שלי כפי שלמדנו מנועה פלד בחוג ובקייטנות הקיץ המומלצות שלה בת"א.