מזון מהלב, החופש לאכול

צלי בקר אורז ומטבוחהמבחינתי הזכויות על המתכון שמורות לסבתא שלי. אלופת הבישולים!

מתכון קל להכנה, בישול איטי וארוך, ולכן בעיני מאוד מתאים לחורף.

בשר באיכותו מקרקע, מכיל B12, מחמם ומזין.

רכיבים:

נתח בקר מספר 5

3 בצלים בינוניים

3 עגבניות בשלות

1- 2 פלפלים אדומים

6-7 שיני שום קלופות

חצי צרור כוסברה

4 עלי דפנה

שמן זית

מלח גס "הארץ" או "אטלנטי"

פלפל שחור

הכנה:

1. לחתוך לקוביות בינוניות את העגבניות, הפלפלים, הבצל, ולפרוס את השום.

2. לחמם מעט שמן זית בסיר רחב, להניח את הבשר ו"לסגור" אותו – לטגן מכל צד עד שמתכהה מעט.

פעולה זו שומרת על הטעמים ועל הנוזלים, ומשביחה את הטעם.

3. לאחר שהבשר "סגור", כאשר הוא עדיין בסיר, להנמיך את האש, ולפזר על חלקו העליון מלח גס ופלפל שחור.

4. לשפוך לסיר את הירקות, השום, הבצל, ועלי הדפנה (חוץ מהכוסברה) לסיר, כך שיעטפו את הבשר כולו.

5. לבשל במשך כחצי שעה, ובסיומה להוסיף את הכוסברה.

אחרי חצי שעה, במידה וחסרים מים, להוסיף כחצי כוס מים חמים.

6. לבשל למשך כשעה וחצי בסיר סגור.

7. להוציא מהסיר את נתח הבשר, לקרר אותו.

8. לאחר שמתקרר לפרוס עם כיוון הסיבים לפרוסות בעובי של כ 1/2 ס"מ.

9. להחזיר את פרוסות הבשר לרוטב שבסיר, להביא לרתיחה, להנמיך את האש, ולבשל למשך כחצי שעה, עד שהבשר מוכן לגמרי.

התנועה לגידול הומאני של חיות משק – כולל מידע על ספקים

* מומלץ לאכול עם תוספת של אורז בסמטי לבן / מלא, סלט ירוק צונן.

* בתמונה 3 סירים: צלי בקר, אורז בסמטי ומטבוחה.