מזון מהלב, החופש לאכול

קציצות אלו עשירות בעלים ירוקים שמעורבבים יחד עם בשר הדגים. בזכות הבישול ברוטב העגבניות האדום, ילדים "סרבני ירוקים" באוכל, לאו דוקא שמים לב אליהם, ונהנים מטעם הקציצות.

את הקציצות אפשר גם לטגן או לאפות

  • רכיבים לקציצות:
  • 800 גר' פילה בקלה טחון (אפשר ומומלץ לשלב כ- 300 גר' סלמון והיתר פילה בקלה או כל דג אחר)
  • 1 ביצה אורגנית
  • 3 פרוסות לחם מלא כלשהו מאתמול – טחונות לפירורים
  • רבע כוס שמיר (קצוץ)
  • 3/4 כוס פטרוזיליה (קצוצה)
  • 8 עלי נענע קצוצים
  • רבע כוס כוסברה (קצוצה)
  • 1 כף סומק
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • לרוטב העגבניות:
  • חצי בצל קצוץ
  • 2 גזרים מגוררים
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 5 עגבניות בינוניות חתוכות
  • 3 ענפי טימין קטנים
  • 2 ענפי אורגנו בינוניים
  • כפית קארי
  • כוס מים
  • מלח ופלפל שחור טחון
  • שמן זית כבישה קרה

הכנת הקציצות:

לקצוץ במעבד המזון את הירוקים עד דק.

להוסיף את בשר הדגים, הביצה, פירורי הלחם והתבלינים ולערבב היטב.

*לעיתים אני מעבדת במעבד המזון את הדג הטחון יחד עם הירוקים הקצוצים כדי שהקציצות תצאנה אוריריות יותר.

ליצור כדורים כהכנה לבישול ברוטב או עיגולים שטוחים לטיגון / אפייה.

הכנת הרוטב:

בסיר רחב: לקצוץ את הבצל ולטגן במעט שמן זית עד שנעשה שקוף.

להוסיף את פרוסות השום, לטגן קלות.

להוסיף את הגזר המגורר והקארי ולאדות תוך ערבוב (כ- 4 דקות).

להוסיף את העגבניות החתוכות, לבשל תוך ערבוב קל על אש בינונית להוצאת הנוזלים.

להוסיף מים, לערבב, להביא למצב רתיחה. כשרתח להנמיך את גובה הלהבה.

לבשל עוד כ- 10 דקות. בתום הבישול לטחון עם בלנדר מוט.

להכניס את כדורי הקציצות לסיר הרוטב ולבשל כ- 20 דקות.

*מומלץ להגיש בתוספת דגן מלא.