מזון מהלב, החופש לאכול
קציצות בשר וסלק ברוטב חלב קוקוס

אחרי הבישול. כי לבן ואדום נותנים ורוד 🙂

קציצות (או כדורי בשר) ורודות ברוטב מהמם מחלב קוקוס. צבעוניות עזה בצלחת, טעם טוב וברזל. הן בהחלט עושות מצב רוח טוב וחמימות של בית.

רכיבים לקציצות:

500 גר' בשר (בקר/כבש)

1 סלק קלוף וחתוך לקוביות

3 כפות קואקר

תבלינים: מלח, פלפל שחור, קינמון, ג'ינג'ר טחון

רכיבי הרוטב:

קציצות בשר וסלק במעבד מזון

רכיבי הקציצות במעבד המזון על מנת ליצור מרקם רך ונימוח

שמן קוקוס כבישה קרה

חצי כפית זרעי כוסברה

בצל בינוני קצוץ

3 שיני שום חתוכות לפרוסות

2 -3 פטריות שיטאקי או פטריות חורש

2 וחצי כוסות חלב קוקוס טבעי (ללא תוספות) אני משתמשת בזה

חצי כוס אננס חתוך משימורים – לא חובה

רוטב שמנת מחלב קוקוס לכדורי בשר וסלק:לפסטה

רוטב בסגנון "שמנת" מחלב הקוקוס. מתאים גם לפסטות

רבע צרור כוסברה (אפשר גם פטרוזיליה אם לא אוהבים)

תבלינים: ג'ינג'ר טחון, מלח, פלפל
הכנה:

מתחילים בהכנת הרוטב: לחמם מעט שמן קוקוס בסיר רחב, ולהקפיץ קלות את זרעי הכוסברה (לא לשרוף אותם). להוסיף את הבצל הקצוץ והשום, ולטגן עד שהבצל נעשה שקוף -צהבהב. אם אתם משתמשים בפטריות חורש, קצצו אותן וטגנו יחד עם הבצל והשום עד שיגירו מעט נוזלים ויתרככו. הוסיפו את חלב הקוקוס, פטריות השיטאקי (אם אתם משתמשים בהן), את הכוסברה והתבלינים. הביאו לרתיחה ובשלו על אש קטנה כ- 10 ד'. לקראת סוף הבישול הוסיפו את האננס (במידה ובחרתם להשתמש בו).

קציצות בשר וסלק בתוך רוטב לבן

תוך כדי בישול. הטעמים מתמזגים וכך גם הצבע.

הכנת הקציצות: הכניסו למעבד המזון את הסלק, הקואקר, הבשר והתבלינים. עבדו את הכל עד לעיסה אחידה ורכה. ליצור כדורים בגודל כדור פינג פונג, ולהניח בתוך הרוטב. להזליף מעט רוטב על החלק העליון של הקציצות במידה ואינן שוקעות ברוטב לחלוטין. לבשל כ – 25 ד' עד שהקציצות מוכנות לגמרי. הרוטב הופך לורוד תוך כדי הבישול (וזה כל הכייף).

מומלץ להגיש עם אורז מלא / בסמטי וסלט ירוק לעוד צבע והזנה.

לבריאות באהבה!