מזון מהלב, החופש לאכול
קציצות עדשים כתומות על מצע גריסי פנינה בסלק

לביבות העדשים והירקות. אני בחרתי לטגן קצת. אפשר גם אפוי.

לביבות חמודות ורכות, שיכולות לשמש כמנת חלבון עשירה בכל ארוחה. אפשר לקחת אותן גם בקופסת ארוחת העשר או מתי שתחפצו. הן מתאימות גם לקטנטנים שעדיין אין להם שניים.

רכיבים:

1 כוס עדשים כתומות שהושרו וסוננו ממי ההשריה (פשוט כי להשרות זה בריא יותר ומקל על העיכול)

1 תפוח אדמה קלוף

1 גזר קלוף

בצל קטן קצוץ

2 שיני שום כתושות

כ- 5 כפות קמח (אני השתמשתי בקמח כוסמת, אבל אפשר כל קמח שתרצו)

רבע צרור פטרוזיליה קצוץ

תבלינים: מלח, פלפל, קינמון, קארי *אפשר גם לכתוש כמה זרעי כוסברה וחרדל במקום הקארי או בנוסף אם אוהבים.

הכנה:

לבשל את העדשים הכתומות עד ריכוך. בסיר נפרד לבשל את תפוח האדמה והגזר עד ריכוך. כשאלה מוכנים, לסנן ממי הבישול ולמעוך לפירה. להוסיף את הפירה לעדשים הכתומות ולערבב.

לטגן בצל ולהוסיף אליו את השום. לערבב עם תערובת העדשים והירקות. להוסיף את הקמח, הפטרוזיליה והתבלינים. לערבב היטב.

ליצור קציצות, ולטגן בשמן זית מכבישה קרה או לאפות על נייר אפייה משומן קלות.

התמונה: מוגש על מצע ורדרד של גריסי פנינה בסלק. מומלץ להגיש גם עם סלט ירקות.