מזון מהלב, החופש לאכול

את השעועית רצוי להשרות שעה – 8 שעות לפני ההכנה על מנת להעביר תהליך הנבטה שעוזר בין השאר לעיכול הקטנייה, ולספיגה מיטבית של הויטמינים והמינרלים שיש בה. בנוסף השרייה תקצר משמעותית את משך הבישול. ככל שתשרו יותר זמן, כך משך הבישול יתקצר.

1.5 כוס שעועית שחורה

כ- 3.5 כוסות מים

תבלינים אפשריים: פלפל שחור  / פלפל חריף  / כורכום / חוואיג' / כמון, מלח

הכנה:

לסנן את השעועית ממי ההשרייה, ולשים בסיר שטוח.

להוסיף מים עד כיסוי ולהביא לרתיחה כשמכסה הסיר פתוח.

אחרי שרתח, להנמיך את האש, להוסיף תבלינים ולכסות את הסיר.

במידה וחסרים מים יש להוסיף.

לבשל עד שהשעועית רכה דיה, וכל המים נספגו.

* ניתן להגיש כתוספת לירקות מוקפצים וכתוספת לדגנים למיניהם לבחירתכם.

* להגיש עם חיוך. לבריאות!