מזון מהלב, החופש לאכול

מומלץ להשתמש בכוסמת הירוקה / לבנה, ולא בחומה (קלויה). בירוקה, הטעם והריח האגוזי של הכוסמת מעודן יותר, והאיכות של הדגן בריאה יותר.תבשיל כוסמת בעגבניות ודלעת ההנבטה של הכוסמת מראש, תרמה גם למהירות ההכנה – זה לקח לי כ- 10 ד' בישול!

רכיבים:

2.5 כוסות כוסמת מונבטת

2 כוסות עגבניות שרי זן "תמר" / 5 עגבניות חתוכות

כוס קוביות דלעת קלופות

חצי בצל קצוץ

שמן זית

כף כמון

פלפל, מלח

נוזלים: מים או ציר עוף בערך כוס וחצי

הכנה:

לחמם שמן זית בסיר, ולהכניס לתוכו את העגבניות והבצל.

לתת לעגבניות להגיר מעט נוזלים, להוסיף את הדלעת.

לתבל ולבשל את הרוטב בסיר סגור.

כאשר העגבניות רכות דיין, להוסיף את הכוסמת ואת הנוזלים (ציר עוף / מים). הנוזלים צריכים לכסות במעט את הכוסמת.

לערבב, להרתיח, ולבשל עוד כ- 3 דקות בסיר סגור, אש נמוכה.