מזון מהלב, החופש לאכול

תבשיל מאש וגריסי פנינהתבשיל שעבורי הוא ארוחה בסיר אחד. בתוספת טחינה וכרובית ו/או סלט ירקות הוא משביע וקליל.רכיבים:

כוס גריסי פנינה (רצוי להשרות במשך שעה, ולסנן ממי ההשרייה לפני הבישול)

2 כוסות שעועית מאש (כדי להקל על העיכול ולשפר ספיגה, רצוי להשרות במשך כשעה, ולסנן ממי ההשרייה לפני הבישול)

שמן זית כבישה קרה
בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קלופות וקצוצות

כפית זרעי כוסברה

חצי כפית זרעי חרדל

קופסת רסק עגבניות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

מים

הכנה:

1. לחמם את השמן בסיר ולהזהיב את הבצל. להוסיף שום ואת התבלינים ולקלות יחד עם הבצל תוך עירבוב.

2. להוסיף את הגריסים ואת המאש ולערבב קלות.

3. להוסיף מים עד כיסוי מלא + רסק עגבניות.

4. להביא לרתיחה עם מכסה פתוח, ולאחר שרתח לכסות את הסיר ולהנמיך להבה.

5. לבשל עד ריכוך מלא. במידת הצורך הוסיפו עוד מים.

6. לתבל עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

*אפשר להגיש עם טחינה מלאה (אני הוספתי לארוחה הזאת גם כרובית מבושלת ומטוגנת בשמן זית).

* חובה להגיש ולאכול באהבה 🙂