מזון מהלב, החופש לאכול

תה שמנצל את מי בישול הסלק לטובת תה מחמם, בריא ומחזק.

רכיבים:
1 ליטר מי בישול הסלק
3 מקלות קינמון
כף וקצת ציפורן לא טחון
6 פרוסות רחבות בעובי 1 ס"מ של ג'ינג'ר, קלופות וקצוצות
שאריות תפוח עץ (ליבה/ קליפות)- לא חובה
4 כפות סלק מבושל, קלוף ומגורד
3 כפות דבש לא מחומם

הכנה:
בסיר עם מי הבישול של הסלק, להוסיף את כל הרכיבים מלבד הדבש, להביא לרתיחה.
בסוף הבישול, כאשר יש ניחוחות תבלינים, לצנן מעט ולהוסיף את הדבש לפי הטעם.
למזוג לקנקן. אפשר לשתות חם או קר.

ומה עם הסלק עצמו? סלט סלק