מזון מהלב, החופש לאכול


שלום, שמי נועה דורון דוידסון. בהכשרתי אני יועצת תזונה, מלווה משפחות ליצירת אכילה בריאה בדרך הלב. ז"א, לאכול בנינוחות ובחופשיות עם יכולת בחירה לבריאות מירבית. אני מאמינה שמזון הוא חוויה, ולא רק פונקציונאלי. אוכל הוא עוד דרך להביע רגשות, ויש לנו חופש לעשות זאת, בעיקר עם ולצד ילדינו. דוגלת בחופש לאכול, ולהנות ממזון בריא באהבה. בלי איסורים וייסורים, בלי רגשות אשם. לאכול בהנאה.
קראו עוד

הרשמו לקבלת עדכונים במייל

מלאו את פרטיכם וקבלו ממני מידע ועדכונים על פעילויות קרובות

אודות

אם גם אתם מרגישים שנימאס לכם מהמתח בארוחות ומול ילדיכם סביב נושא התזונה.

אם יש לכם ילד או ילדה עם עודף משקל, או ילדים בררנים, ואתם מרגישים חסרי אונים מול הרגלי האכילה שלהם.

אם מעגל הדיאטות האינסופי מתסכל אתכם, ויש תחושה שאוכל כבר לא באמת מהנה עבורכם, אלא גורר יסורי מצפון.

זה ממש יכול להיות אחרת!

הי, אני נועה דורון דוידסון, יועצת תזונה למשפחה, אמא לשלושה. חשוב לי לקרב אנשים ומשפחות אל עצמם בעזרת המזון. אני מאמינה שרק ככה אפשר להתמודד עם ילדים בעלי עודף משקל וילדים בררנים, ולעשות שינוי משמעותי, טוב, וארוך טווח סביב נושא התזונה וההזנה בבית.

פעם קינאתי במי שאמר לי שבשבילו אוכל הוא פונקציונאלי. היום אני מבינה שאוכל אינו פונקציונאלי בכלל! אוכל הוא חוויה רב מיימדית שמערבת בתוכה המון דברים רגשיים, תחושתיים, רוחניים. רק אם נרגיש באמת את המזון שלנו, נחבר אותו לחושים שלנו, ונתקרב אליו בצורתו האותנטית, בחופשיות ובדרך הלב, נוכל לחוות את המזון כמהנה, חוויתי ורב מיימדי. נוכל גם לקרב את ילדינו למזון בצורה המדוייקת ביותר עבורם, ולהעשיר את עולמם עם מזונות בריאים שגם ישמרו עליהם בצורה נעימה. במילים אחרות, פשוט נהנה מהאוכל ולא נפחד ממנו!

לצערנו הרבה פעמים אנחנו משתמשים באוכל כתחליף לרגשות. אנחנו או המכרים שלנו סובלים מעודף משקל. יש את אלה שרזים, ובכל זאת בסופו של דבר מונעים מעצמם מזון, מפחדים מהאוכל, מפחדים להזין את עצמם ולהתמלא.

אני מאמינה שמזון הוא אמצעי לחיבור. מזון הוא ריפוי.

אני מאמינה שכשנלמד לחבר את עצמנו מחדש למזון, בצורה בריאה ואיכותית, נרפא את עצמנו, את מערכות היחסים שלנו, וניצור עולם אוהב יותר בחיינו.

הגישה שלי: בסדרה של פגישות אישיות (חלקן בביתכם), נזהה מהם המזונות האיכותיים שמתאימים לגופכם ולמשפחתכם בדיוק. תלמדו כיצד להכניס מזונות בריאים אלה למקרר, לסירים, למזווה ולצלחת בצורה מעשית, חוויתית וחופשית.

ביחד נבחן את נושא הקניות ותלמדו להתייעל בתוכן, נסדר יחד את המזווה, נבשל, נשוחח ונלמד מה עושה לכם טוב, מה מזין אתכם באמת. תלמדו ליצור דיאלוג בתוך הארוחות המשפחתיות והאישיות – דיאלוג מזמין ופותח, שמשחרר מאבקים סביב אוכל והזנה גם עם הילדים.

אתם תקבלו ממני כלים מעשיים וכיפיים ותמיכה מלאה, על מנת שתצליחו ליצור שמחת חיים סביב המזון בחייכם ואצל ילדיכם, להבין רצונות וצרכים סביב נושא המזון, חיבור לחושיםובכך למנוע עימותים ולהכניס מזון בריא הביתה באהבה.

כי שינוי אמיתי בתזונה מגיע ממקום שמח וחופשי, מהלב. כי רק ככה אפשר להיפתח למזונות בריאים עם טעם טוב.

אני מזמינה אתכם ליצור איתי קשר 054-7719333 או noa@mazonlalev.co.il

שלכם, נועה דורון דוידסון

מזון למשפחה בדרך הלב.

מזון מהלב, החופש לאכול.

הסיפור שלי

הייתי ילדה שמנה עם מערכת חיסונית דיי חלשה. בביה"ס רוב הזמן סבלתי מהצקות על משקלי. היה לי דימוי עצמי נמוך, הייתי ביישנית ונחבאת אל הכלים. עד גיל 14 סבלתי מדלקות אוזניים חוזרות ונישנות. קיבלתי עשרות טיפולי אנטיביוטיקה ותרופות, שלא עזרו לי כלל, אלא רק החריפו את הבעיה בכך שיצרו בגופי תופעות לוואי שונות (השמנה, בעיות עיכול, מצב רוח ירוד…).

כדי לפתור את הבעיות הבריאותיות שלי, קיבלתי טיפול תזונתי, שלימים הפחית את הצורך בטיפול התרופתי. תופעות הלוואי של האנטיביוטיקה נעלמו כלא היו. זו הייתה התנסות ראשונה בה הבנתי שתזונה שמותאמת באופן אישי משנה את הכל! הבנתי, שהבריאות הפיזית שלנו תלויה גם בבריאותנו הנפשית ולהיפך, והחשוב ביותר- הבנתי שהתמיכה וההובלה יד ביד מצד מבוגר כמו אמא במקרה שלי, נתנה לי את הביטחון והאומץ לפתח את הטעמים והחוויות שלי סביב האוכל. הרגשתי שהשינוי התזונתי לא רק עזר לי גופנית, אלא גם נתן לי את האומץ לפתח את האישיות שלי, את ה"אני מאמינה" שלי, דרך התנסויות וחוויות מעשירות סביב המזון בחיי.

אני ממש זוכרת את ההתגייסות של ההורים, כדי לעזור לי לצאת ממעגל של השמנה וחולי. אני זוכרת את הרגעים הנעימים בהם אמא קנתה אוכל מיוחד בשבילי, לימדה אותי לבשל אותו, ובעצם, הביאה את העוצמה, הרוך והאהבה שלה לתוך התהליך התזונתי שבתוך תוכי ביקשתי לעבור. רציתי להתחזק ולהרגיש טוב עם עצמי. זה באמת היה לי חשוב. והדמות הזו, אמא, היתה שם איתי ואפילו השתנתה גם כן, לצידי.

בדיעבד, היום אני מבינה שבעצם הרצון שלי היה להתרחב. לא לצמצם את הגבולות שלי לתוך מזון מאוד ספציפי ולתוך תחושות גופניות ורגשיות מאוד ספציפיות שכבר לא התאימו לי יותר, ולא עשו לי טוב פיזית ונפשית. רציתי להרגיש את העולם בחוויה, על כל המגוון שלו, והאוכל בעיני הוא האמצעי האותנטי ביותר לכך – להרגיש את העולם בהנאה.

אוכל תמיד הרגיש לי רב מימדי ולא פונקציונאלי בכלל. מאז ומתמיד הוא כינס בתוכו חוויה לכל החושים. אפילו ברמה הרוחנית, יכולתי להרגיש אם האוכל הזה נעשה באהבה או מתוך רגש אחר. היום קוראים לזה "תיקשור" או "אינטואיציה מפותחת". מה שזה לא יהיה, זה עושה לי טוב ונותן לי תמיכה והנחייה אותנטית בדרך הלב בכל מיני תחומים בחיי. כולל במזון שעל הצלחת. עד היום אני נהנית ומוקירה את האוכל של סבתא שלי, שתומן בחובו טעם טוב של רכיבים ותבלינים וגם של הרבה רגשות ושמחה של אירוח של היקרים לה ביותר. האוכל של סבתא הוא הבסיס שלי. היא זו שלימדה אותי לבשל וגם לאהוב את הבישול וההתעסקות באוכל.

נושאים של בריאות פיזית, נפשית ורוחניות תמיד סיקרנו אותי. ובגיל 14 התחלתי לקרוא הרבה ספרים בנושאים האלה. בגיל 16 התחלתי ללמוד יוגה ומדיטציה, ולתרגל אותם באופן קבוע. הרגשתי איך הבריאות שלי מתחזקת לצד הרגשה מנטלית נעימה יותר. לימים, הוספתי לארגז הכלים לימודים והסמכות פורמליות להוראת יוגה ומדיטציה, למדתי והתנסיתי בהוראת ילדים ונוער בחינוך המיוחד ובחינוך הרגיל, פיתחתי את יכולות התקשור שכבר היו אצלי מאז ומתמיד, וכמובן, למדתי תזונה אינטגרטיבית. כל התחומים הללו מרכיבים אותי עד היום, בחיי הפרטיים ועם לקוחותי.

משהו תמיד הזיז אנשים להתייעץ איתי בנושאי תזונה ואורח חיים, ואני מוקירת תודה על כך. אני זוכרת את עצמי כנערה, מייעצת ומלמדת אחרים את הדברים שלמדתי בעצמי מספרים של תזונה, יוגה, רוחניות, ומהתנסויות האישיות שלי בעקבותיהם. אני מאמינה שחווית השינוי שלי, שבה הרגשתי סוף סוף טוב עם עצמי, הרגשתי חופש מסויים לאכול (שעדיין מתפתח עם הזמן), פתחה פתח לאנשים נוספים לרצות זאת גם לעצמם.

כי בסהכ, בלב, אני מאמינה שאנחנו רוצים אותנטיות גם על הצלחת- לבחור את הטעמים שמתאימים לנו באהבה, ללא התניות ועדיין לחיות בריא ובצורה מזינה, מהלב. ובמילים אחרות- לאכול עם תחושת חופש, ללא גבולות ועם הקשבה מלאה לרצונות ולצרכים שלנו, מתוך מגוון רחב. על הצלחת, כמו בחיים.

היום אני אמא לשחר, אורי וליבי. אני מרגישה שהחיים שלנו במשפחה משולבים באוכל טוב, ביתי ומזין לצד הקשבה תמידית לצרכים של כולנו (עד כמה שאנחנו מצליחים). הילדים שלי אוכלים מגוון בבית ובחוץ. אין אצלנו "אסור" סביב האוכל, ורוב הזמן יש דיאלוג סביב הרצונות האישיים של כל אחד גם בנושא המזון. אני מאמינה שהילדים שלי אוכלים וחיים בהנאה ובחופש, וכך גם אני ובן הזוג שלי.

מוזמנים לתאם פגישת הכרות להצבת מטרות וסדר כללי במזון שלכם. פגישה זו אינה מחייבת.

לתאום ושאלות נוספות 0547719333 או לחצו כאן

הכשרה מקצועית:

2012 – יועצת תזונה ובריאות אינטגרטיבית, מוסמכת מטעם Institute for integrative Nutrition, New York.

בוגרת קורס "התפתחות מוטורית תחושתית של ילדים", רידמן.

2003 – מדריכת יוגה ומדיטציה, מוסמכת מטעם סמינר הקיבוצים.

2003 – בעלת תואר B.Ed   בחינוך מיוחד, סמינר הקיבוצים.

2002 – מטפלת דרך הילינג, תקשור ותהליכי מודעות עצמית.

לומדת ומשתלמת באופן קבוע בהרצאות וקורסים שונים בנושאי תזונה, בריאות, נושאי רוח, אכילה ריגשית, בישול, ליווי הורים ועוד.