מזון מהלב, החופש לאכול

רכיבים:
1 כוס אורז מלא שהושרה שעה לפחות
שמן זית כבישה קרה או שמן קוקוס כבישה קרה
2 כוסות מים
קורט מלח ים אטלנטי גס

הכנה:
לשטוף את האורז ממי ההשרייה.
לחמם בסיר מעט שמן ולקלות את האורז תוך עירבוב עד שמתייבש.
להוסיף מים ומלח ולהביא לרתיחה עם מכסה פתוח.
אחרי שרתח, להנמיך אש ללהבה בינונית, ולכסות את הסיר.
לבשל על להבה נמוכה במשך כ-40 ד' (אורז קצר מעוגל דורש בישול מעט ממושך יותר).
כשמוכן, להוריד מהאש ולהשאיר את הסיר מכוסה למשך 10 דקות נוספות.
לפני הגשה לערבב קלות למניעת "גושי אורז" גדולים.