מזון מהלב, החופש לאכול

רכיבים:אורז מלא עם עשבי בר ופטריות
2 כוסות אורז מלא שהושרה וסונן ממי ההשריה
כוס גרגרי חומוס שבושלו מראש- לא חובה
בצל בינוני קצוץ
7 פטריות שמפיניון או 5 פטריות חורש (אפשר לשלב בין סוגי הפטריות לפי הטעם) חתוכות
2 שני שום כתושות
חופן עשבי בר קצוצים: 6 עלי חוביזה, 3 גדילן מצוי ללא הקוצים, 5 חמציצים, 3 גבעולי חרצית קלופים
רבע צרור כוסברה ו/או פטרוזיליה
* אפשר להכין גם ללא עשבי הבר, אלא רק עם כוסברה ופטרוזיליה, אך הטעם של התבשיל משתנהעשבי בר למאכל
כפית זרעי כוסברה
כפית סומק
פלפל שחור גרוס
מלח אטלנטי
חצי לימון סחוט
שמן זית
כ-4.5 כוסות מים

הכנה:
לחמם את שמן הזית בסיר שטוח.
לטגן את הבצל הקצוץ עד הזהבה, להוסיף את השום הכתוש, ולערבב. להוסיף את זרעי הכוסברה לקלייה קצרה.
להכניס לסיר את הפטריות החתוכות ולטגן תוך ערבוב.
להכניס את האורז לסיר, להוסיף סומק, פלפל שחור ומלח לפי הטעם, ולערבב לקלייה קצרה.
לקצוץ את עשבי הבר או את הירוקים האחרים שבחרתם להשתמש בהם, ולהכניס לתכולת הסיר. לערבב לאידוי קצר של העלים.
להוסיף את המים, להביא לרתיחה עם מכסה פתוח.
כשהמים רותחים, לכסות את הסיר ולבשל עד ריכוך רצוי של האורז.
לקראת סוף הבישול להוסיף את גרגרי החומוס שהוכנו מראש (במידה ובחרתם להשתמש בהם).
בסוף הבישול להוסיף את מיץ הלימון הסחוט, לערבב היטב ולהגיש.

מומלץ כתוספת לכל ארוחה.