מזון מהלב, החופש לאכול

גהי (לפי ההודים) או "סמנה" לפי העדה התימנית, היא חמאה שמזוקקת מהלקטוז ומוצקי החלב. בזיקוק נותר רק שומן החמאה.
זהו שומן מהחי שעבור אנשים מסויימים יחזק את הגוף, יזין מאוד וישפר תפקודים מנטליים. הזיקוק הופך את השומן לקל יותר לעיכול, ואף משפר תהליכי עיכול עבור אנשים מסויימים הסובלים מיובש במערכת. באיורוודה (הרפואה ההודית) כמו בשלל תרבויות עתיקות, נעזרים בגהי לרפואה.
החמאה המזוקקת נשמרת זמן רב. בימים חמים יש לשמור במקרר, ובימים הקרים ניתן לאכסן אותה במקום מוצל וקריר.
ניתן להשתמש בגהי למגוון שימושים: טיגון, אפייה, בישול.
כדי להכין גהי מומלץ מאוד להשתמש בחמאה איכותית, רצוי תוצרת חוץ וממירעה חופשי (Grass-Fed).



רכיבים
:
500 גר' חמאה ללא מלח
צנצנת של כ- 500 גר'

הכנה
להדליק את האש למצב נמוך ולהכניס לסיר את החמאה.
לאפשר לחמאה להינמס תוך השגחה שלא תישרף. לשים לב לכך בעיקר כשרואים בעבוע קל.
במהלך המסת החמאה תוכלו לראות את מוצקי החלב ניפרדים מהשומן ("חתיכות" לבנות שיצופו ומשקעים בתוך הסיר).
לאחר שהחמאה נמסה לגמרי, כבו את האש והסירו עם כף את מוצקי החלב הלבנים.
הניחו מסננת צפופה או בד גזה צפוף מעל הצנצנת, וסננו את הגהי בעדינות.
שימו לב לא לאפשר למישקעים שבתחתית הסיר להיכנס לצנצנת. אלא לשמור על תוכן הצנצנת מזוקק כמה שיותר.
תקבלו גהי בצבע צהבהב ויפה.
סגרו את הצנצנת ואכסנו במקרר או במקום קריר ומוצל.
ניתן להשתמש כתוספת תיבול בכל תבשיל ו/או ירקות במקום שמן.