מרק קליל ואדמדם, טבעוני, נטול גלוטן וקייצי – כל מה שצריך זה בלנדר ומצב רוח טוב.
רכיבים:
3 עגבניות קלופות. אני אוהבת לשלב כמה סוגי עגבניות. למשל: 2 עגבניות שטח + כוס שרי "תמר".
1 מלפפון קצוץ
2 פלפלים אדומים חתוכים
1/3 בצל קטן (רצוי אדום)
3 שיני שום קלופות
4 גבעולי בזיליקום – להפריד מהם את העלים (לא משתמשים בגבעולים)
חצי כפית מלח "הארץ" או מלח אטלנטי גס
2 כפות שמן זית בכבישה קרה
חצי לימון סחוט (לא חובה, במידה ויש)
מעט פלפל צ'ילי או פלפל קאיין – לא חובה
חצי כוס מים קרים + כמה קוביות קרח.
הכנה:
להכניס את כל הרכיבים לבלנדר, לטחון עד המרקם הרצוי.
גיוונים בהגשה:
– לפזר מעל הגספצ'ו פלפל כתום ו/או מלפפון ו/או פיסות אבוקדו קצוץ דק
– לשים מעט שמן זית וקורט מלח גס
– מעט חומץ בלסמי מצומצם
– לפזר מעט שמיר ו/או פטרוזיליה/ כוסברה קצוצים דק
– אופציה לא טבעונית: לפזר גבינת מוצרלה איכותית מגורדת בהגשה