מזון מהלב, החופש לאכול

רכיבים:
2 כוסות כוסמת לא קלויה (ירוקה / לבנה), מושרית ומסוננת ממי ההשרייה.
3.5 כוסות מים
1 כפית כמון
חצי כפית כורכום
מעט קארי
מלח אטלנטי גס
פלפל שחור
חצי כף שמן קוקוס / שמן זית כבישה קרה

הכנה:
מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הכוסמת, ממליחים לפי הטעם ומטגנים קלות.
מוסיפים את המים (צריכים לכסות את הכוסמת) ומביאים לרתיחה עם מכסה פתוח.
מוסיפים את הכמון, הכורכום, הקארי, מעט פלפל שחור לפי הטעם, וסוגרים את הסיר.
מבשלים עד לריכוך "א- דנטה" (לא להגיע למירקם "דייסתי").
כדאי לבדוק אם חסרים מים במהלך הבישול, ולהוסיף במידת הצורך.

*הצעת הגשה בתמונה: "פתיתים" מכוסמת עם קציצות עדשים שחורות, ממרח גוואקמולי וכורוב ניצנים.