מזון מהלב, החופש לאכול

רכיבים:

חצי כוס שיבולת שועל בצורתה השלמה, מושרית ושטופה (לא קוואקר)
חצי כוס אורז מתוק מושרה ושטוף
1/3 כוס אמרנט
חצי דלעת או בטטה קלופה
1 קישוא – לא חובה
כף אצות וואקמה שהושרו במים 20 דקות לפחות, וסוננו ממי ההשרייה – לא חובה
חופן צימוקים שחורים או גוג'י בריס – לא חובה
קורט מלח
5-6 כוסות מים

הכנה:

בסיר מחומם לקלות מעט את הדגנים יחד עם קורט מלח. לערבב היטב ולהוסיף את המים.
לגרד לתוך הסיר את הבטטה או הדלעת והקישוא, ולערבב.
במידה ומשתמשים- להוסיף לסיר את האצות ואת הצימוקים, ולערבב.
לבשל על אש קטנה במשך כשעתיים לפחות, עד שמתקבל מרקם דייסתי ורך.
להוסיף מים לפי הצורך.

גיוונים:

ניתן לתבל עם מעט קינמון, ציפורן ו/או מוסקט טחונים.
ניתן לפזר בהגשה זרעי שומשום שחור ו/או גרעיני דלעת.
ניתן לגוון בסוגי הדגנים.

מצויין לעונות הקרות!