מנה עיקרית טיבעונית ונטולת גלוטן.
כמות: 6 – 3 מנות
רכיבים:
3 דלעת ערמונים (קטנה ,ירוקה בדר"כ), חצויות ונקיות מהגרעינים.
כוס וחצי קינואה מבושלת במים / בציר ירקות
1 בצל גדול קצוץ
4- 3 שיני שום כתושות
כוס פטריות שמפיניון או 2 פורטבלו גדולות, קצוצות
2 חופני תרד קצוצים (לחילופין אפשר להשתמש בפטרוזיליה / כוסברה ושמיר)
1 כוס צנוברים ( או אגוזי מלך קצוצים), קלויים קלות
שמן זית כבישה קרה
קינמון – לא חובה
מלח ופלפל שחור
הכנה:
– לחמם תנור לכ- 180 מעלות.
– לצפות את חצאי הדלעת במעט שמן זית (אפשר גם שמן קוקוס), ולאפות את הדלעת עד ריכוך קל מאוד (לשים לב לא לאפות יותר מידי).
– לטגן בצל עד ששקוף, להוסיף את השום הכתוש ולערבב, להוסיף את הפטריות הקצוצות ולבשל עד שהפטריות משחימות.
– להוסיף את עלי התרד (או את העלים האחרים שבחרתם להשתמש בהם), ולרכך אותם קלות תוך עירבוב.
– ערבבו היטב את תערובת הבצל, התרד והפטריות + הצנוברים או אגוזי המלך הקצוצים יחד עם הקינואה המבושלת.
– הוסיפו תבלינים לפי טעמכם.
– מלאו את הדלעות בתערובת הקינואה שיצרתם.
– לאפות בתנור לעוד כ- 10 דקות, עד שהדלעת מתרככת דיה.
בתאבון!