מזון מהלב, החופש לאכול

יש לי ילד שאוהב לאכול עם הידיים.קציצות עדשים שחורות הצעת הגשה
והוא לא רק אוכל עם הידיים, האוכל גם נמרח לו על הפנים תוך כדי.
עכשיו תדמיינו אחד כזה יושב בארוחת החג עם כל המשפחה הקרובה והרחוקה, סביבו מלא אנשים, ומפה לבנה על השולחן….

פעם ניסיתי ללמד אותו לאכול עם סכו"ם. והוא באמת ניסה והתאמץ. כל הזמן כשאכלנו ביחד, הזכרתי לו להשתמש בסכו"ם, לא להימרח באוכל, "לאכול כמו גדול" ועוד כל מיני "הערות בונות" שכאלה.

באחת הארוחות שלנו כשאכלנו ביחד,
הוא קם מהשולחן בפתאומיות ואמר "לא בא לי יותר".
"אבל לא סיימת" אמרתי לו (כי באמת ראיתי שהוא אכל פחות מהכמות הרגילה שלו).
"מה, אתה לא מרגיש טוב?" ישר שאלתי, ומיד קפצו לי לראש תסריטים של הנה הוא נהיה חולה, ואיזה באסה, כי תמיד התיאבון שלו מעולה ומה קרה פתאום…

הוא הסתכל עלי ואמר לי "אמא, לא טעים לי יותר".
ואני, מופתעת: "אבל הכנתי לך את כל מה שאתה אוהב! פתיתים, קציצות…" (מתכונים למטה ותבינו, לא להיבהל)

"אני כבר לא אוהב את זה יותר"
אני: את מה?
"לאכול איתך את האוכל הזה. הוא כבר לא טעים לי איתך".

הופה. מודה שכאן קצת נעלבתי.
נשמתי עמוק ולשמחתי בחרתי לשתוק ולהקשיב.

"את כל הזמן מלמדת אותי איך לאכול. את לא מבינה שזה לא טעים לי ככה? כבר לא כיף לי לאכול את האוכל הזה איתך. כואבת לי הבטן ככה. אני מעדיף לשמור את המנה הזאת לארוחת ערב עם אבא".

טוב, כאן כבר הבנתי מה קרה…

גם אם נאכל את האוכל הכי טעים ובריא, אך נאכל אותו בחברה שמציקה לנו, שמעמידה אותנו בביקורת, כזו שגורמת לנו להרגיש לא בנוח עם עצמנו- כל אוכל, גם אם הוא הכי טעים ובריא,
כבר לא יהיה מזין.
הוא אפילו יגרום לנו לכאבי בטן.
כי הזנה מלאה לא מגיעה רק על הצלחת, היא מגיעה גם מהצורה שבה אנו אוכלים – זו שאיתה אנחנו מרגישים הכי בבית – חופשי, בנוח. וגם מהחברה איתה אנחנו סועדים – נינוחה ולא ביקורתית.

התנצלתי בפניו כי הוא צודק.
כי באמת הרסתי לו את הכיף מהאוכל שהוא ממש אוהב.
והחלטנו באותו יום, שבבית הוא יאכל איך שבא לו,
וכשנגיע לאירועים מיוחדים, הוא ישתמש מידי פעם בסכו"ם, כי גם לו כבר לא נעים שמסתכלים עליו נמרח עם האוכל (כי הוא מרגיש שיש אנשים שניגעלים מיזה).

ומאז, אני כבר לא מעירה לו על איך שהוא אוכל עם הידיים ונימרח. היום אני מתפעלת ממנו ומהחופשיות שהוא נותן לעצמו להרגיש ולאכול.
ואפילו נדמה לי,
שעכשיו גם לי האוכל נהיה הרבה יותר טעים. בעיקר הפתיתים.

מתכון לפתיתים בגרסא בריאה במיוחד + קציצות עדשים שחורות וגוואקמולי

לאכול בחופשיות, אפילו עם הידיים, העיקר בכייף ובחברה טובה!