מזון מהלב, החופש לאכול

כמות: כ- 6 כוסות

רכיבים:
1 כוס אורז מלא שהושרה לפחות 3 שעות.
8 כוסות מים
מלח – לפי הטעם
3 כפות סילאן או מולסה – אופציונאלי
תמצית וניל- אופציונאלי

הכנה:
להכניס לסיר את האורז (מסונן ממי ההשריה), יחד עם המים הנקיים.
לבשל על אש קטנה עד שהאורז נעשה עיסתי דייסתי.
לטעום, ואם רוצים, להוסיף המתקה, מלח ותמצית וניל.
לערבל בבלנדר או במעבדמזון עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
ניתן לדלל במים, לפי הצורך או לסחוט  דרך בד גבינה או חיתול טטרה.
לשמור בקירור.