מזון מהלב, החופש לאכול

כמות: 4 כוסות

צריך להצטייד בשקית בד או בחיתול טטרה נקי, בלנדר וכוונות טובות.

רכיבים:
כוס שיבולת שועל גסה (לא "מהירת הכנה")
3.5 כוסות מים
1- 2 תמר מגהול מגולען – אופציונאלי
2 כפיות תמצית וניל – אופציונאלי

הכנה:
לטחון בבלנדר את שיבולת השועל עם מעט מים לקבלת עיסה אחידה.
להוסיף את יתרת המים והתמרים ולערבל שוב עד לקבלת מרקם חלק.
לשפוך לתוך שקית הבד/ חיתול טטרה קשור, ו"לחלוב" מעל קנקן רחב או קערה (ללחוץ ולסחוט בחוזקה את תוכן הבד, כך שהנוזל ישפך דרכו לתוך הקנקן).
בקנקן נמצא החלב מוכן לשתיה. רצוי שימוש מיידי אך ניתן לשמור במקרר למשך יומיים.