מזון מהלב, החופש לאכול

ממתק מעולה וכרגיל, קל הכנה. מומלץ כשמתחשק משהו קטן ומתוק או כקינוח. ללא גלוטן, ומתאים מאוד גם לפסח. יש בו משחק עם מרקם קראנצ'י ונימוח והוא יכול לשלב מתיקות ומליחות בו זמנית. הנה הסבר ההכנה:

כוס -כוס וחצי פצפוצי אורז מלא
רבע כוס גוג׳י בריס או חמוציות ברכז תפוחים (לא חובה)
חצי כוס שברי אגוזי מלך
2 חפיסות שוקולד 60% 
בערך רבע כוס שמן קוקוס כבישה קרה

לערבב בקערה גדולה את פצפוצי האורז, האגוזים והחמוציות / גוגי בריס.
בקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי), להמיס את השוקולד ושמן הקוקוס תוך ערבוב, עד לעיסה אחידה ומופלאה.
להעביר לקערת הפצפוצים, האגוזים והגוגי בריס, ולערבב עד שהכל בצבע אחיד.
לשים כף מהעיסה במנג׳טים או בתבנית שקעים קטנים להכנת שוקולד. להקפיא למשך שעה ומעלה.
להוציא מהמקפיא קרוב להגשה.

אפשר לקשט בשבבי קוקוס ולהוסיף פלחי תות אדום מעל כל ממתק. אם רוצים שתהיה גם מליחות בכל ביס, לערבב בתערובת הכללית גם כ- 2 כפות מלח גס.

ב ה נ א ה!