- רכיבים:

- 2 כוסות אפונה יבשה חצויה שהושרתה שעה לפחות.
- 4 שוקי עוף אורגני
- בצל בינוני
- 4 שיני שום קלופות
- שומר בינוני
- 3 גזרים קלופים
- 4 גבעולי סלרי על עליהם
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית פלפל אנגלי
- חצי כפית פלפל שחור
- כפית קינמון
- כפית הל טחון
- מלח אטלנטי גס לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- מים כ- 4 ליטר
- הכנה:
- בסיר המרק לחמם 2 כפות שמן זית.
- לקצוץ את הבצל, ולטגן עד שנעשה שקוף. לקצוץ את שיני השום ולהוסיף לסיר, לערבב עם הבצל ולטגן יחדיו.
- להוסיף לסיר את התבלינים ולערבב היטב.
- לחתוך את הסלרי, לחתוך את הגזרים הקלופים, לחתוך את השומר לפרוסות.
- להוסיף את הירקות החתוכים ואת שוקי העוף לסיר המרק ולערבב את הכל למשך כ- 4 דקות.
- לסנן את האפונה ממי ההשריה, להוסיפה לסיר ולערבב היטב כ- 3 דקות.
- להוסיף את המים עד כיסוי מוחלט. רצוי שכמות המים תעלה על תכולת הסיר גם בגובה (מים כ- 3 ס"מ מעל גובה תכולת הסיר).
- להביא לרתיחה. לערבב, להוריד את גובה הלהבה לנמוך ולבשל במשך כשעתיים – שעתיים וחצי
- עד שהאפונה רכה לגמרי, ושוקי העוף מתפרקים בתוך המרק.
אולי יעניין אותך גם: