מזון מהלב, החופש לאכול

רכיבים:
2 כפות שמן זית
1/2 בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
4 כוסות גדולות חומוס מבושל שהושרה והונבט (או 2 שקיות חומוס קפוא)
2 פטריות חורש (פורטבלו) חתוכות לקוביות
דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות /עיגולים
כוס פטרוזיליה
כוס כוסברה
רבע כוס שמיר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הכנה:
לחמם בסיר מרק את שמן הזית ולהזהיב קלות את הבצל. להוסיף את השום, לערבב מעט.
להוסיף את החומוס והפטריות ולערבב מעט.
להוסיף לסיר את הדלורית והגזר ולאדות אותם בסיר. להוסיף מעט מלח ופלפל שחור.
להוסיף מים עד כיסוי מוחלט של כל הרכיבים בסיר+ עוד כ- 4 ס"מ מים.
לבשל עד שהכל מתרכך (הגזר מתרכך אחרון).
לקראת סוף הבישול להוסיף את העלים הירוקים.