מזון מהלב, החופש לאכול

בשבילי הסלט הזה הוא תמצית טעמי הילדות מבית סבתא. בהריון אפילו חלמתי עליו! ריח החצילים הקלויים
בבית סבתא, שמתערבב עם ריחות האפיה בתנור והתבשילים שעל הגז בצהרי יום שישי, לקראת הארוחה המשפחתית הגדולה שחיכינו לה אני ואחיותי כל השבוע. תענוג!(היה לא קל להוציא כמויות מדוייקות מסבתא מיומנת שיכולה לבשל גם בעיניים עצומות, אתם מוזמנים להוסיף ולהפחית כראות עיניכם)

רכיבים:
2 חצילים בינוניים
חצי כוס טחינה מלאה (שינוי שלי. במקור סבתא משתמשת בטחינה "יונה" שאינה מלאה)
שיני שום קלופות
מיץ מלימון סחוט
כשליש כוס מים
מלח גס

הכנה:
לקלות את החצילים היטב על הגז – קלייה ארוכה שחורכת אותם היטב. (אפשר גם בתנור, אבל טעם הקלייה משתנה)
על קרש חיתוך לחתוך את החצילים לחצאים לאורכם, ועם כף, להפריד את "בשר החצילים" מהקליפה, ולשים בקערה.
בקערה נפרדת להכין את הטחינה: לערבב טחינה גולמית, מים, לימון, שום ומלח לפי הטעם.
לערבב את החצילים עם הטחינה. עירבוב למרקם קטיפתי, אך עם קצת גושי חצילים.
חובה להגיש באהבה!

אצל סבתא המנהג הוא "לנגב" עם חלה בייתית – זה פשוט טעים, ומרגיש מאוד "בבית". בגרסא אחרת ניתן גם "לנגב" עם עלה חסה או כרוב ועם כל ירק אחר. כשזה טעים, גם זה ירגיש בבית 🙂