מזון מהלב, החופש לאכול

רכיבים:סלק
3 סלקים
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
4 כפות צימוקים אורגניים -לא חובה
3 כפות צנוברים לא קלויים – לא חובה

כף זרעי צ'יה- לא חובה

מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל

הכנה:
לשטוף היטב את הסלק עם קליפתו, ולבשל או לאדות עד שמתרכך אך לא רך מידי.
לקלף את הסלק, ולחתוך לקוביות (אפשר גם לגרד מבמגרדת).
להוסיף לקערת הסלק צימוקים, צנוברים, ירוקים, מיץ לימון, צ'יה, מלח ופלפל.
לערבב היטב. אפשר לאכול חם או קר.

שימוש חוזר במי הסלק – תה סלק מחמם