מזון מהלב, החופש לאכול
  • רכיבי הבסיס:עוגת שוקולד לפסח
  • 12 תמרים מגולענים זן מג'הול
  • חצי כוס שקדים שהושרו לפחות לשעה, מסוננים ממי ההשרייה
  • רבע כוס אגוזי מלך
  • רבע כוס אבקת קקאו טבעית וללא תוספות
  • כף שמן קוקוס מכבישה קרה
  • 2 כפות גרידת לימון
  • רכיבי הקרם:
  • 2 בננות בשלות קלופות
  • 4 כפות חמאת שקדים ללא תוספות סוכר
  • רבע כוס אבקת קקאו טבעית וללא תוספות
  • 3 כפות דבש (לטבעונים – אפשר להחליף במייפל, אך משנה את המרקם)
  • הכנה:
  • לערבל היטב את חומרי הבסיס במעבד מזון, עד לעיסה אחידה.
  • לשטח בתבנית מרובעת ולהדק את העיסה עם כף.
  • לערבל במעבד המזון את רכיבי הקרם לתערובת אחידה וחלקה.
  • למרוח עם מרית על שכבת הבסיס שבתבנית.
  • להקפיא לכ- 30 דקות. לחתוך לריבועים ולהגיש.
  • ניתן להקפאה חוזרת כשמתחשק משהו מתוק.

הצעת הגשה וגיוון: אפשר לערבל את הבסיס עם חופן פיסטוקים, ולפזר מעט שבבי קוקוס ופסטוק גרוס על העוגה.