מזון מהלב, החופש לאכול

המתכון באדיבות ליה שומרון פינדר – יועצת קולינרית ומתכונאית
פשטידת קינואה בטטה וזיתי קלמטה צילום: אפיק גבאיצילום: אפיק גבאי

פשטידה פשוטה להכנה, לא חלבית ומשביעה מאוד בזכות הקינואה שבבסיסה.
השילוב של ביצים וממרח שקדים או טחינה נותן מענה לקושי שבהכנת פשטידות ללא מוצרי חלב. הזיתים מוסיפים הרבה מאוד טעם.

 הרכיבים:

1 כוס קינואה

1 בטטה קטנה, קלופה

3 ביצים

2 כפות ממרח שקדים

½ כוס זיתי קלמטה, קצוצים

½ כוס אגוזי מלך, קצוצים

חופן עלי בזיליקום, קצוצים

½ בצל סגול, קצוץ

מעט אגוז מוסקט

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מכינים את הקינואה: שוטפים במסננת דקה 1 כוס קינואה, מנערים ומסננים היטב.

מעבירים לסיר וקולים את הקינואה עד שהיא מתייבשת ועולה ממנה ריח "אגוזי".

מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים

20-18 דקות או עד שנגמרים המים.

2. מחממים את התנור ל־ 180 מעלות.

3. חותכים את הבטטה לקוביות קטנות, מערבבים עם מעט שמן זית ואופים 25-20

דקות. לחלופין, מאדים את הבטטה הקלופה בסיר במשך 20-15 דקות עד לריכוך קל,

מצננים וחותכים לקוביות קטנות.

4. בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים את ממרח השקדים ובוחשים היטב. מוסיפים

את הקינואה, הבטטה ויתר המרכיבים ומערבבים היטב.

5. משמנים תבנית עגולה או מלבנית ומשטחים בה את התערובת. אופים כ־ 30 דקות, עד

שהפשטידה מתייצבת ומשחימה.