מזון מהלב, החופש לאכול
הרוטב בצנצנת מימין בכמות שמתאימה לקערת סלט בינונית

הרוטב בצנצנת מימין בכמות שמתאימה לקערת סלט בינונית על הצלחת האישית שמתי כף אחת.

הרוטב הזה יכול להיות על: סלט, ירקות מוקפצים, להתבשל עם בשר ועוף, קטניות ודגנים.

מבחינתי זה "סופר רוטב" כי יש את כל הטעמים בתוכו. יוצר איזון על הצלחת, בגוף ובבלוטות הטעם, וכך עוזר להפחית תשוקות פיזיות למתוק /מלוח.

אם תוסיפו לתבשיל או לסלט עלים ירוקים (מומלץ ביותר), תהיה עוד מרירות טעימה.

* אני אוהבת לבשל לפי העין והלב, ופחות במדידת כמויות במתכונים. לכן המידות במתכון יכולות להשתנות לפי טעמכם.

רכיבים: (לכמות של קערת סלט בינונית בערך)

כפית ורבע חרדל דיזו'ן אמיתי

כף רוטב סוייה איכותי

כפית סילאן (ללא תוספת סוכר) או דבש (לא מחומם)

3 כפות שמן זית כבישה קרה

פלפל שחור במידת הצורך

רבע לימון סחוט

הכנה: לשים בתוך קערית קטנה או צנצנת את כל רכיבי הרוטב למעט הפלפל השחור (במידה ומשתמשים). לערבב היטב (צנצנות אפשר פשוט לנער), עד למיזוג הטעמים. לשפוך על הסלט או התבשיל.

להוסיף פלפל שחור לפי טעמכם. לערבב, לטעום, ולתקן תיבול אם צריך. ניתן לשמור במקרר.

חובה לאכול באהבה.

לבריאות ובתאבון!

נועה.

את הרוטב הזה חיברתי לפוסט בבלוג "אכילה בררנית במבט אוהב – להוסיף עוד טעם לחיים" לכניסה לחצו על הקישור, להתראות.