מזון מהלב, החופש לאכול

לחמם תנור ל-180 מעלות.

להניח בתבנית הרבה עגבניות בשלות – רצוי כמה שיותר. מומלץ לגוון ולשים גם עגבניות שרי, ולאפות עד שנעשות מרוכזות מאוד (האפייה נותנת להן טעם מתוק יותר).

לאחר האפייה לטחון היטב עד מרקם רך, לחלק לצנצנות ולשים במקפיא.

גיוונים:

לאפות יחד עם העגבניות שיני שום ו/או כמה ענפים של: טימין / רוזמרין / זעתר / אורגנו – לפי הטעם.

לחילופין אפשר להוסיף את עשבי התיבול אחרי טחינת הרוטב, בזמן הבישול בסיר.

ניתן להשתמש כקטשופ.