מזון מהלב, החופש לאכול

Feijoada פיג'ואדה: מאכל קדירה רשמי של ברזיל. במקור התבשיל עם בשר. במתכון זה יש את שתי הגרסאות – בשרית וטבעונית, לבחירתכם.

רכיבים:

2 כוסות שעועית שחורה שהושרתה לשעתיים לפחות, מסוננת ממי ההשריה.

3 תפוחי אדמה

1 בצל קלוף וחתוך

3 גזרים קלופים

כ- 5 שיני שום קלופות

גרסה בשרית: 1 ק"ג בשר לגולש

רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

מספר ענפי תימין

שמן זית

הכנה:

לבשל את השעועית עד ריכוך.

בסיר שטוח לחמם את שמן הזית, לטגן קלות את הבצל ולהוסיף את השום. לערבב מעט.

בגרסה הבשרית זה השלב להוסיף את הבשר, ולתבל במלח ופלפל. אפשר להוסיף גם קצת צ'ילי חריף או פפריקה חריפה אם רוצים.

לתת לבשר לשנות את צבעו, ואז להוסיף את הירקות.

אם אתם מכינים את התבשיל בגרסה הטבעונית, פשוט הכניסו את הירקות לסיר ותבלו אותם.

ערבבו את רסק העגבניות עם בערך כוס מים, שיפכו לסיר וערבבו היטב.

הוסיפו את השעועית, הוסיפו תימין, ערבבו מעט, וכסו את תוכן הסיר במים.

לקראת סוף הבישול אפשר לתקן תיבול.

ההגשה הקלאסית היא עם אורז לבן ועלי מנגולד מבושלים בתיבול מינימלי.

בהנאה!