מזון מהלב, החופש לאכול

להחיות את מי בישול הסלק לטובת תה מחמם, בריא ומחזק.

רכיבים:
1 ליטר מי בישול הסלק
3 מקלות קינמון
כף וקצת ציפורן לא טחון
6 פרוסות רחבות בעובי 1 ס"מ של ג'ינג'ר, קלופות וקצוצות
שאריות תפוח עץ (ליבה/ קליפות)- לא חובה (אפשר גם תפוח מגורר)
4 כפות סלק מבושל, קלוף ומגורד
3 כפות דבש לא מחומם / מולסה /  סילאן

הכנה:
בסיר עם מי הבישול של הסלק, להוסיף את כל הרכיבים (מלבד הדבש, אם בחרתם להמתיק איתו), להביא לרתיחה.
בסוף הבישול, כאשר יש ניחוחות תבלינים, לצנן מעט (ולהוסיף את הדבש לפי הטעם).
למזוג לקנקן. אפשר לשתות חם או קר.

ומה עם הסלק עצמו? סלט סלק